Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonproject Stramproy

Terug naar overzicht

Wij vinden dat ook mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problematieken recht hebben op een eigen dak boven het hoofd, op eigen keuzes maken, op een eigen leven. De begeleiding wordt afgestemd op de persoon. Samen met de begeleiders werkt een cliënt aan zijn doelen en aan zijn...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Ons project in Stramproy biedt een warme, gezellige en veilige thuisbasis voor de cliënten die er wonen, in een landelijke omgeving en tóch veel voorzieningen in de buurt. Hier kunnen mensen wonen van alle leeftijden (boven 18) en met allerlei verschillende problematieken. Iedereen heeft een eigen appartement, met alles erop en eraan én daarbij ruime aanwezigheid van begeleiding in het complex. Mensen met een WMO indicatie Beschermd Wonen (ZIN of PGB) of een indicatie WLZ in PGB (VG03 en hoger) kunnen hier terecht.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn 2 grote gemeenschappelijke ruimtes, waar de mensen die er wonen elkaar kunnen ontmoeten. Ook staat er een grote tv, een aantal gezelschapsspellen, een biljarttafel en een snookertafel. Dagelijks zijn er 2 gemeenschappelijke koffiemomenten waar iedereen welkom is. Als er interesse is kunnen er activiteiten georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld een brunch met Pasen, samen BBQ-en of pannenkoeken bakken met z’n allen. Iedere cliënt kan zelf de keuze maken om mee te doen of niet.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Een schoolgebouw met 10 klaslokalen is omgebouwd tot 10 ruime, moderne appartementen. Ieder appartement heeft een woonkamer met keuken. De keuken heeft een inductiekookplaat en afzuigkap. De grote badkamer heeft een douche. Er is een apart toilet. Twee appartementen hebben 2 slaapkamers, de andere één. Er is een ruime berging, waar ook de wasmachine geplaatst kan worden. De appartementen zijn gestoffeerd. Iedere bewoner richt verder zijn eigen appartement in met zijn eigen spullen. Elk appartement heeft een eigen tuintje met daarin een berging. Er kunnen één of twee personen wonen in de één slaapkamerappartementen. In de appartementen met 2 slaapkamers kunnen 2 of 3 personen wonen.

Situering in wijk

Het complex ligt aan de rand van Stramproy, naast een oude molen. Het kleine, gezellige centrum ligt op loopafstand. Hier bevinden zich o.a. 2 supermarkten, 2 drogisterijen, een café, een restaurant met terras, een fietsenwinkel en een kledingwinkel. Wekelijks is er een kleine markt. Naast het complex is een bushalte, die in ongeveer een kwartier in Weert in het centrum of bij het station is.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij vinden dat ook mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problematieken recht hebben op een eigen dak boven het hoofd, op eigen keuzes maken, op een eigen leven. De begeleiding wordt afgestemd op de persoon. Samen met de begeleiders werkt een cliënt aan zijn doelen en aan zijn toekomst, om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden. Dáár waar nodig ondersteunen wij, denken wij mee en stimuleren wij. De eigen verantwoordelijkheden van een persoon staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zullen adviseren maar uiteindelijk neemt de cliënt zijn eigen beslissing; die weg belopen wij dan ook samen. Want wij hechten veel waarde aan onvoorwaardelijkheid en het menselijk denken in mogelijkheden .

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Gedurende de dag en avond is er begeleiding aanwezig en buiten deze tijden is er een bereikbaarheidsdienst. Naast het feit dat iedereen dan terecht kan bij de begeleiders, krijgt elke cliënt ook individuele begeleiding binnen zijn eigen woonplek. Uitgangspunt bij het begeleiden zijn de mogelijkheden van onze cliënten, samen maken wij een ondersteuningsplan waarin de doelen waar iemand aan wil werken beschreven worden. Op een positieve manier dragen wij ons steentje bij aan de ontwikkeling van een cliënt, zodat deze op een zo zelfstandig mogelijke manier in de huidige samenleving een fijn leven kan leiden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.