Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Woontraining voor mensen met een visuele beperking in Weesp

Algemeen

Woontraining voor mensen met een visuele beperking in Weesp
Willem de Merodestraat 51
1382TC Weesp
Telefoonnummer:
06 46941514
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Licht verstandelijk, NAH, Zintuigelijk, Verstandelijk
Omschrijving
Bij Woontraining in Weesp huur je een appartement van Koninklijke Visio. Het betreft een 2-kamer appartement, die gelegen is op diverse woonlagen aan de Willem de Merodestraat, en bestaat uit een ruime woonkamer, slaapkamer, open keuken, badkamer en een eigen voordeur. Er is geen lift aanwezig en de appartementen zijn niet rolstoeltoegankelijk. De Willem de Merodestraat ligt in een rustige buurt met zowel koop als huur appartementen. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand van de locatie. De huur is altijd voor een bepaalde tijd en is direct gekoppeld aan je behandeltraject.
Leeftijd
  • 18 tot 24 jaar
  • 24 tot 55 jaar
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
6
Open plaatsen
3
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *

* dit is een verplicht veld

Hoe wij omgaan met uw privacy.

Ondersteuning

Omschrijving
In Weesp biedt Visio slechtziende en blinde (jong)volwassenen de mogelijkheid om woontraining te volgen. Met woontraining ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te kunnen (gaan) wonen. Behandeling en training kunnen zich richten op het aanleren en doortrainen van praktische vaardigheden, maar ook op psychosociale hulpvragen en het zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij.

De duur van de woontraining is afhankelijk van je individuele hulpvragen en kan variëren van een halfjaar tot ongeveer twee jaar. In de afrondende fase kan de training gericht zijn op het vinden van passende woonruimte.
Je behandeltraject wordt opgesteld in overleg met je coördinator waarin je doelen beschreven staan en ook de vaste contactmomenten iedere week gekoppeld aan je doelen.

Woning

Type aanbieder
WLZ erkende zorg aanbieder
Soort woning
appartement
Algemene beschrijving
Op een centraal gelegen locatie nabij supermarkten en het NS-station Weesp huurt Visio van de woningcorporatie in Weesp zes appartementen. De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken en sanitair. De appartementen bieden een leeromgeving die een realistische kijk geeft op het toekomstige zelfstandig wonen.

Rolstoeltoegankelijk
nee
Tuin
nee
Bereikbaarheid
Winkels
<500m
Scholen
<500m
Kerk
>500m
Openbaar vervoer
<500m

Contact

Aanmeld procedure
Meer weten? Bel of mail ons!!
Organisatie
Koninklijke Visio
Contactpersoon
Lisette Ultee
Tel: 06 46941514
infomidden@visio.org
Website
http://www.visio.org/woontraining-weesp

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op