Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woontraining voor mensen met een visuele beperking in Weesp

Terug naar overzicht

Bij Woontraining in Weesp huur je een appartement van Koninklijke Visio. Het betreft een 2-kamer appartement, die gelegen is op diverse woonlagen aan de Willem de Merodestraat, en bestaat uit een ruime woonkamer, slaapkamer, open keuken, badkamer en een eigen voordeur. Er is geen lift aanwezig en...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op een centraal gelegen locatie nabij supermarkten en het NS-station Weesp huurt Visio van de woningcorporatie in Weesp zes appartementen. De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken en sanitair. De appartementen bieden een leeromgeving die een realistische kijk geeft op het toekomstige zelfstandig wonen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Bij Woontraining in Weesp huur je een appartement van Koninklijke Visio. Het betreft een 2-kamer appartement, die gelegen is op diverse woonlagen aan de Willem de Merodestraat, en bestaat uit een ruime woonkamer, slaapkamer, open keuken, badkamer en een eigen voordeur. Er is geen lift aanwezig en de appartementen zijn niet rolstoeltoegankelijk. De Willem de Merodestraat ligt in een rustige buurt met zowel koop als huur appartementen. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand van de locatie. De huur is altijd voor een bepaalde tijd en is direct gekoppeld aan je behandeltraject.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Geen

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

In Weesp biedt Visio slechtziende en blinde (jong)volwassenen de mogelijkheid om woontraining te volgen. Met woontraining ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te kunnen (gaan) wonen. Behandeling en training kunnen zich richten op het aanleren en doortrainen van praktische vaardigheden, maar ook op psychosociale hulpvragen en het zelfstandig kunnen participeren in de maatschappij.


De duur van de woontraining is afhankelijk van je individuele hulpvragen en kan variëren van een halfjaar tot ongeveer twee jaar. In de afrondende fase kan de training gericht zijn op het vinden van passende woonruimte.


Je behandeltraject wordt opgesteld in overleg met je coördinator waarin je doelen beschreven staan en ook de vaste contactmomenten iedere week gekoppeld aan je doelen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.