Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonvoorziening voor visueel en verstandelijk beperkte mensen in Emmen

Terug naar overzicht

Deze woning staat in Emmen en is bestemd voor cliënten van alle leeftijden met een visuele en verstandelijke beperking. De woning is tevens aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Het is een dubbele woning waarin alles gelijkvloers is. De woning heeft een gezamenlijke woonkamer en...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In een rustige, verkeersluwe wijk in Emmen aan een doodlopende weg, staat een dubbele woning voor volwassenen en ouderen met een visuele en verstandelijke beperking. De woning is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. De verlichting is aangepast aan de visuele beperking en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. De woning is geheel rolstoeltoegankelijk. Elke woning biedt plaats aan 6 of 7 cliënten. Zij hebben elk een eigen slaap-zitkamer. De comfortabele woningen beschikken over: •een badkamer met douchebrancard en ligbad •een gezellige gezamenlijke woonkamer met waterbed •een gezamenlijke keuken •een ruime tuin met schommel •gratis wifi •dagbesteding extern of aan huis

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De woning is gelegen in de mooie wijk Rietlanden in Emmen. Er is een winkelcentrum op loopafstand. Ook de externe dagbesteding is op loopafstand. Dagbesteding aan huis behoort tot de mogelijkheden..

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Deze woning staat in Emmen en is bestemd voor cliënten van alle leeftijden met een visuele en verstandelijke beperking. De woning is tevens aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Het is een dubbele woning waarin alles gelijkvloers is. De woning heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken. Er zijn 6 slaapkamers. De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen. Nachtzorg wordt gedaan middels een luistersysteem. Wij bieden cliënten een vertrouwde en veilige leef- en woonomgeving met zorg en dagbesteding op maat. Dit kan aan huis of extern.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De woning kent 24-uurs zorg. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken. We volgen de ontwikkeling van de cliënt in de begeleiding. Binnen de woning is het programma "Ruimte voor Eigen Regie" geïntroduceerd.
Er zijn behandelmogelijkheden aanwezig vanuit verschillende specialismen, zoals ergotherapie en fysiotherapie.
Aan de woning is een gedragswetenschapper verbonden. Ook bestaat de mogelijkheid om een AVG-arts in te roepen, indien nodig.
Cliënten kunnen bij Visio Wonen & Dagbesteding Emmen ook deelnemen aan belevingsgerichte dagbestedingsactiviteiten. Dagbesteding op de woning is ook mogelijk.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.