Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Woonvorm De Witte Steen

Terug naar overzicht

De Witte Steen is een gespecialiseerde woonvorm en dagbestedingcentrum voor clienten met Niet Aangeboren Hersenletsel, al dan niet met gedragsproblemen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De Witte Steen is een gespecialiseerde woonvorm met een dagbestedingscentrum voor cliënten met complexe lichamelijke of meervoudige beperkingen, al dan niet met gedragsproblemen. De Witte Steen heeft 2 kleinschalige woongroepen voor in totaal 16 cliënten en 42 zorgappartementen.

Indeling gemeenschappelijk deel

De Witte Steen is gelegen op het mooie Auxiliatrixpark in Venlo. Hier hebben voetgangers en rolstoelgebruikers voorrang, zodat clienten zich zelfstandig op het terrein kunnen voortbewegen. In de kleinschalige woongroepen is er een gezamelijke woonkamer en sanitaire voorzieningen. Iedere client heeft een eigen slaapkamer. Alle voorzieningen zijn rolstoeltoegankelijk. In de zorgappartementen heeft elke cliënt de beschikking over een eigen keuken en badkamer.

Het nabijgelegen dagbestedingcentrum is zowel voor interne als externe cliënten toegankelijk. Het dagbestedingsprogramma is zeer uitgebreid en afgestemd op de mogelijkheden, interesse en keuze van de cliënt. Deze programma's bestaan uit vier soorten activiteiten: arbeidsmatig, training, zintuigelijke prikkeling en sociale activiteiten. Meer informatie op www.dewittesteenvenlo.nl

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Twee kleinschalige woongroepen met 8 cliënten en 42 individuele zorgappartementen.

Situering in wijk

De Witte Steen is een woonwijk gelegen in een natuurlijke omgeving aan de rand van Venlo, het Auxiliatrixpark. In de woonwijk ligt het activiteitencentrum dat regelmatig ook in de avonduren geopend is. In het park zijn nog enkele andere zorg voorzieningen gesitueerd en een Grand Cafe.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Overig

Omschrijving

De Witte Steen is een gespecialiseerde woonvorm en dagbestedingcentrum voor clienten met Niet Aangeboren Hersenletsel, al dan niet met gedragsproblemen.

Aantal bewoners

56

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Intensief

Omschrijving

Er is altijd sprake van hersenletsel en ernstige lichamelijke of meervoudig complexe beperkingen op het gebied van motoriek, geheugen, gedrag en sociaal-emotioneel functioneren. Het specifieke van de Witte Steen is, dat er zorg en (aangepaste) begeleiding geboden kan worden aan clienten met de diverse genoemde complexe beperkingen. Ook is er aandacht voor onacceptabel gedrag en daar waar nodig wordt dit gereguleerd. Dit gebeurt door het ondersteunen en bekrachtigen middels een directieve, duidelijke en sturende aanpak en ongewenst gedrag, voortkomend uit teleurstelling en frustatie, tijdig te herkennen en om te buigen. Scholing van het hele team over complexe beperkingen, gedrag en omgangsmethodiek is een voorwaarde. Hulpvragen en doelen worden zeer regelmatig multidisciplinair besproken en vastgelegd in het zorgdossier.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.