Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Den Bosch: Stichting Steengoed plaatsing wachtlijst mogelijk

Logo Steengoed

Stichting Steengoed is een  ouderinitiatief,  gestart voor onze kinderen, allen met een (licht) verstandelijke beperking.

De leeftijd van de bewoners  ligt tussen de 21-30 jaar.  Er is dagelijks zorg aanwezig.  Deze zorg kan gerealiseerd worden doordat al onze bewoners een 24 -uurs indicatie vanuit de WLZ hebben, minimaal VG03 , uitlopend tot VG06. De zorg kan ingekocht worden met de beschikbare PGB’s.
De bewoners hebben overdag dagbesteding of vergelijkbaar.
De bewoners hebben geen ernstige gedragsproblemen. 

Het appartementencomplex, met daarin 17 zorgappartementen en 2 grote gemeenschappelijke ruimtes ( keuken en  woonkamer) is gelegen in een rustige woonwijk tussen ’s-Hertogenbosch en Rosmalen, dichtbij een winkelcentrum en met openbaar vervoer op loopafstand.

Zoals het er nu naar uitziet zal het complex opgeleverd gaan worden in het voorjaar van 2022.

De huur van de appartementen ligt onder de huurtoeslaggrens, zodat de bewoners recht hebben op huurtoeslag en de appartementen daardoor betaalbaar zijn voor onze jongeren. 

Elk appartement is ca 45-50 vierkante meter en bestaat uit een keukentje, eet/woonkamer, aparte slaapkamer, toilet en badkamer  en witgoedaansluiting.

Tevens hebben we ervoor gekozen om, zeker in het eerste jaar van wonen, een slaapwacht in te zetten. Hiervoor is ook een aparte ruimte voorzien.

Nieuwsgierig geworden? Belangstelling?  Wilt u gebruik maken van plaatsing op de wachtlijst?

Voor meer informatie, bekijk onze website  of  vul het contactformulier in.