Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Nooitgedacht bij Rolde: Woongroep de Tinne zoekt een nieuwe bewoner

Logo De tinne

De Tinne

De Tinne is een ouderinitiatief in Nooitgedacht bij Rolde waar 8 cliënten wonen met een ernstige lichamelijke en/of geestelijke beperking.

De Tinne is een ouderinitiatief dat in 2002 gestart is. De visie van Stichting de Tinne is om de bewoners in een zo plezierig mogelijke omgeving te laten wonen. Het huisgezin is het meest passende idee wat bij de Stichting voorop staat
In de Tinne wonen 8 cliënten in de leeftijd van ca 30 tot in de 70. Het geestelijke niveau van de bewoners varieert, maar ligt gemiddeld op een niveau tussen de 3 en de 6 jaar. Een aantal van de bewoners is rolstoel gebonden
De ouders spelen binnen de Stichting een belangrijke rol . Zij zijn nauw betrokken bij de Tinne en de Stichting. Er wordt van de ouders of verwanten verwacht dat zij participeren in de verwantenraad, eventueel Raad van Bestuur, dan wel bij de diverse activiteiten van de Stichting of de woongroep.
De Tinne is gelegen in een parkachtige omgeving in de buurtschap Nooitgedacht, dichtbij het dorp Rolde, gemeente Aa en Hunze. De Tinne bestaat uit 2 woonhuizen waar in elk huis 4 bewoners een eigen zit/slaapkamer hebben. Er is een grote gemeenschappelijke woonkamer met een keuken waarin dagelijks de maaltijden voor de bewoners worden bereid. Er zijn in elk huis 2 badkamers, 1 kleinere en 1 grote met alle benodigde middelen , zoals een hoog/laag bad douche brancards en tilliften. De 2 woningen zijn met elkaar via een achtergang/ bergruimte verbonden.

Sinds 1 januari 2022 is Stichting de Tinne gestart als zelfstandige zorgorganisatie. Vanaf 2002 hebben wij de zorg afgenomen van een grote zorginstelling, maar gezien de financiële eisen van die organisatie hebben wij besloten om zelfstandig verder te gaan. Dat bleek de enige mogelijkheid om de zorg op het gewenste niveau te handhaven.
De woning wordt door de bewoners gehuurd van woningstichting de Volmacht te Gieten. Elke bewoner heeft een eigen huurcontract en kan daarom ook huursubsidie aanvragen.
De zorg binnen de woongroepen is gericht op participatie en ontwikkeling van de bewoners binnen de mogelijkheden die zij hebben. De zorg wordt verleend door ca 18 medewerkers in dienst van Stichting de Tinne.
In de woningen wordt ,s-nachts gebruik gemaakt van een inluister systeem. Daarnaast is er elke nacht een slaapwacht aanwezig.

In elke woning wonen 4 bewoners met een eigen zit/slaapkamer. Er is in elke woning een grote gezamenlijke woonkamer, met eigen keuken, bijkeuken en sanitaire ruimtes
De bewoners groepen bestaan uit 8 cliënten met ernstige lichamelijke en geestelijke beperkingen. De leeftijd van de bewoners speelt geen hoofdrol. Het bij elkaar kunnen functioneren als een huisgezin, in een gezellige sfeer, staat als belangrijkste punt voorop.
Overdag gaan de meeste bewoners naar de dagbesteding buiten de woningen.
De zorg wordt PGB gefinancierd uit de WLZ. Het zzp niveau varieert van VG 5 tot VG 7

Op de website van Stichting de Stichting staat het volledige bewonersprofiel.

Indien u belangstelling heeft voor de Tinne kunt u contact opnemen per email of met één van onderstaande contactpersonen.

Contactpersoon / adresgegevens:

  • Bejanka Flokstra ( teamleider) T: 06 18660389
  • Daniëlle Hendriks (Coördinerend en administratief medewerker) T: 06 38175720