Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Elst: Woongroep Villa Ramon zoekt een nieuwe bewoner

logo Oudervereniging Auxilium

Villa Ramon ( van oudervereniging Auxilium)  is een ouderinitiatief voor een woongroep voor jong volwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. De woning is van woningbouwstichting Vivare in Elst. De woning bestaat uit 3 etages die met elkaar verbonden zijn. Villa Ramon bestaat 18 jaar en Stichting ZorgWiel is in 2017 gestart met de zorgverlening. Het team bestaat uit 9 personen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit dit vaste team waarbij de teamleidster een meewerkend teamlid is. Op de Villa wonen momenteel 12 volwassenen. Omdat woongroep Villa Ramon een ouderinitiatief is, wordt er een zekere mate van betrokkenheid verwacht van de ouders/wettelijk vertegenwoordigers.

Elke bewoner heeft een eigen appartement met een slaap en zitgedeelte. Een eigen badkamer met toilet en douche en een klein keukenblok. De appartementen aan de voorzijde hebben een balkon en aan de achterzijde loopt de galerij. Op de begane grond en tweede etage is er een gezamenlijke keuken en woonkamer. Tevens bevind zich aan de voorzijde een gezamenlijke tuin.

Wilt u meer weten over ons initiatief? Bekijk dan onze website

Voor kandidaat bewoners bestaat een intakeprocedure waarbij wordt beoordeeld of zij voldoen aan het bewonersprofiel. Bij toewijzing zal worden gestreefd naar een evenredige verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke bewoners en naar een zeker evenwicht qua zorgvragen binnen de groep. Er is nog ruimte voor een nieuwe bewoner met onderstaand profiel. Mocht u interesse hebben dan kunt u dit kenbaar maken bij manager zorg en kwaliteit van Stichting ZorgWiel, via Camillia Weijs Tel: 06 30 61 74 87 of de email.

Bewonersprofiel
:

  • Leeftijd; jongvolwassenen. Doelgroep dagbesteding
  • De bewoner beschikt over een WLZ verblijfsindicatie VG3 of VG4
  • De bewoner heeft een licht tot matige verstandelijke beperking
  • De bewoner heeft een bepaalde mate van (zelf) redzaamheid
  • De financiering van de zorg verloopt in via ZIN
  • De bewoner heeft werk of dagbesteding in de omgeving van Elst


Aanmeldprocedure


Na aanmelding zullen de betrokken orthopedagoge, de manager zorg & kwaliteit en de teamleidster de toegestuurde gegevens van de aangemelde beoordelen. Als deze eerste screening heeft plaats gevonden zal er een huisbezoek gepland worden. Hierbij sluiten ook de orthopedagoog, manager zorg& kwaliteit en de teamleidster aan.

Wanneer de woonvraag passend lijkt zal voor de ouder(s) en kandidaat bewoner een rondleiding bij Villa Ramon georganiseerd worden. Wanneer dit van beide kanten positief verloopt wordt er een kennismaking gesprek gepland met afgevaardigde van het ouderbestuur.

Bij een positieve beoordeling van de woonvraag zal de manager zorg & kwaliteit zorgdragen voor een terugkoppeling en nadere afspraken maken over start zorgverlening.

Onderdeel van Stichting zorgwiel