Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Sint-Oedenrode: Ouderinitiatief Stichting Eigen Sleutel zoekt bewoners

Logo stichting eigen sleutel

Stichting Eigen Sleutel ouderinitiatief in Kapittelhof Sint Oedenrode (gemeente Meierijstad).

Het is een ouderinitiatief voor de inwoners van heel Meierijstad en omgeving, het is voor (jong)volwassenen die autisme en gemiddeld tot hoog IQ hebben, en 24 uurs begeleiding in de nabijheid nodig hebben. WLZ-GGZ pakket 2 of 3 indicatie PGB hebben.

We hebben samen met wooncorporatie Woonmeij de intentie om 20 appartementen te bouwen voor onze Stichting met 1 gemeenschappelijke ruimte waar ook de begeleiding slaapt. Eind 2024, begin 2025 zullen de appartementen bewoond kunnen worden.

In het appartementencomplex worden in totaal 30 appartementen gebouwd, waarvan 9 regulier verhuur. De appartementen liggen in het centrum, maar toch is het rustig met weinig prikkels.

Hoe het begon.

In april 2020 is Helmy Steenbakkers naar de wethouder Compagne en naar de wooncorporatie Woonmeij gegaan , om na te vragen waarom er voor haar zoon en deze doelgroep geen begeleid woonprojecten zijn in de gemeente Meierijstad. Zowel de gemeente als Woonmeij wilden weten om hoeveel mensen uit Meierijstad zou gaan.

Helmy heeft toen de lokale kranten aangeschreven en MooiRooi wilde een interview, 20 september 2020 stond het in de krant, in paar weken tijd kwamen er meerdere geïnteresseerde ouders die dit project wilde volgen voor hun kind.

De gemeente en Woonmeij schrokken daarvan, maar ze namen het serieus.

Na een online ontmoeting met de ouders is Linda Foolen samen met Helmy de kar gaan trekken, we zijn na ruim 1 jaar hard werken op 3 november 2021 een Stichting geworden en op 9 december 2021 hebben een intentieverklaring ondertekend met Woonmeij onder toezicht van wethouder Compagne.

We gaan samen met Fittin/ Stichting Prisma, ons eigen team samenstellen, die 24 uurs begeleiding gaan geven op locatie en niet op afstand. Na aanmelding bij Stichting Eigen Sleutel, gaat de gedragsdeskundige van Fittin eerst kijken of de aspirante bewoner daadwerkelijk bij de doelgroep en bewoners past.

Ouders van de bewoners hebben een belangrijke rol, om in commissies te zitten of bestuur en hand en span diensten verlenen.

Bekijk voor meer informatie onze website
 , onze facebookpaginaInstagram of LinkedIn
Voor vragen kun je ook contact op nemen via ons algemene mailadres.