Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Rijswijk (ZH): Woongroep de Blauwe Parel, aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk

logo de blauwe parel

De Blauwe Parel: Wonen en werken, met èn zonder beperking

De Blauwe Parel, Wonen en werken, met èn zonder beperking is een ouderinitiatief voor jonge mensen met (en zonder) een verstandelijke beperking (VG 3 – 5)

Stichting de Blauwe Parel is een PGB- (ouder)initiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking, die willen wonen en werken in een vriendelijke en actieve omgeving. Integratie en participatie zijn sleutelwoorden voor deze nieuwe woongroep De Blauwe Parel.

In een complex van winkels en 135 luxe appartementen betrekken onze bewoners vanaf 1 mei 2023 (in een apart deel van het gebouw) 16 zelfstandige appartementen (42 m2) en twee huiskamers. Ze gaan samenwonen met 4 studenten. Professionele zorg en begeleiding wordt verleend door Ipse de Bruggen. We huren van een woningcorporatie, de huren liggen onder de huurgrens.

Van onze bewoners verwachten we enige zelfstandigheid (bijvoorbeeld zelf boodschappen doen om eigen ontbijt en lunch te verzorgen), ’s avonds wordt er gegeten in een van de twee gezellige gezamenlijke huiskamers.

Van de studenten vragen we om eens per week (-tegen betaling met pgb-) een activiteit met de bewoners te ondernemen (van koken tot bioscoopbezoek), zij verlenen verder geen zorg en begeleiding.

Op dit moment hebben we geen woonplek beschikbaar maar......aanmelden voor de wachtlijst bij de Blauwe Parel kan nog…


Meer informatie is te vinden op onze website , via de email of via Tilly Dorst op telefoonnummer 06 14 11 22 57