Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wageningen: Nieuwe bewoner gezocht voor de Burgh

In de Burgh in Wageningen, een woonproject voor acht bewoners met een lichte verstandelijke beperking, komt omstreeks 1 september 2023 een appartement vrij.

De bewoners van de Burgh zoeken daarom een nieuwe vrolijke, gezellige en rustige huisgenoot.

In de Burgh woon je zelfstandig en ook in een groep.

In de Burgh heb je een heel mooi eigen appartement van ca 40 m2 met keuken en douche , waar je op een zelfstandige manier je eigen leven kan leiden. Tegelijkertijd maak je deel uit van een gezellige woongemeenschap van 8 bewoners . Er is een gemeenschappelijke ruimte met een grote woonkamer en keuken. Daar kan je gezellig iets drinken met de bewoners en de begeleiding of een gezamenlijke activiteit doen. Iedere avond wordt er door bewoners samen met de begeleiding gekookt, zodat je met elkaar de maaltijd kan genieten.

Begeleiding van de bewoners

De begeleiding op de Burgh wordt verzorgd door een hecht team van deskundige, enthousiaste en betrokken medewerkers van ’s Heerenloo. De begeleiding is gericht op het zoveel mogelijk zelfstandig leven en handelen van de bewoners . De begeleiding is per bewoner individueel op maat, zodat elke bewoner de begeleiding krijgt die past. Daarnaast is er begeleiding op de groep als geheel. De begeleiding is overdag en 's avonds aanwezig. We onderzoeken op dit moment mogelijkheden om te voorzien in 24uurs begeleiding mocht dit voor éen of meer bewoners- in de toekomst- wenselijk zijn.


Wat is nodig om als bewoner goed te passen in de Burgh?

  • Je hebt een licht verstandelijke beperking en bent- bij voorkeur- tussen de 23 en 35 jaar
  • Je vindt het fijn om een eigen appartement te hebben, waarin je je eigen leven kan leiden
  • Je vindt het gezellig om in een woongroep te wonen , zodat je -als je daar zin in hebt- met je huisgenoten leuke dingen kan doen zoals samen brunchen, je favoriete serie kijken etc.
  • Je kunt jezelf behoorlijk redden, met bijvoorbeeld je ontbijt maken, boodschappen doen , naar je werk of dagbesteding gaan
  • Je hebt met dit alles wel hulp en ondersteuning nodig van de begeleiding, afgestemd op jouw behoefte.


Wat vragen we van de ouder(s) of verzorger(s) van de nieuwe bewoner?


Wij zoeken ouder(s) of verzorger(s) die wonen in de regio en kiezen voor een ouderinitiatief, waarbij ouders regie hebben over de kwaliteit van de zorg en het wonen. Wij verwachten dat je bij wil dragen aan het goede functioneren van het woonproject en daarvoor de nodige tijd vrij wil maken.

Meer weten over het woonproject of aanmelden van een aspirant-bewoner?
Meer informatie is te vinden op deze website.
Voor informatie over het woonproject en/ of aanmelding kun je ook mailen met een van de ouders van de bewoners, Renee Schakel of bellen /appen naar T: 06-21282123