Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Duiven: Wooninitiatief ’t Hoge Veld zoekt bewoners!

logo Hoge Veld

Langdurig wonen voor jongvolwassenen met een ASS

’t Hoge Veld is een initiatief van ouders met jongvolwassen kinderen met ASS. Het initiatief is opgestart omdat er geen woonplek voor langdurig wonen in de regio gevonden werd. ’t Hoge Veld wordt een kleinschalige woonvorm in een monumentale boerderij aan de Rijksweg in Duiven. Deze wordt verbouwd tot appartementencomplex voor 12 jongvolwassenen met ASS tussen de 20-30 jaar door woningstichting Vryleve. De appartementen hebben een woonkamer, slaapkamer, badkamer. In het complex zijn gezamenlijke voorzieningen als een keuken, woonkamer en wasruimte. Begin 2024 kunnen de nieuwe bewoners erin. Het wordt een huiselijke plek waar 24 uur per dag begeleiding en zorg aanwezig is. Ook zullen er gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden voor de bewoners.

Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn te helpen en mee te denken om van ’t Hoge Veld een fijn en veilig thuis te maken. De zorg wordt geleverd door Stichting Woongroep ’t Hoge Veld op basis van PGB.

Er is plaats voor 12 bewoners. De groep bestaat op dit moment uit mannelijke jongvolwassenen die van elkaar verschillen in functioneringsniveau. Hier treft u ons bewonersprofiel.

De gemiddelde zorgzwaarte is WLZ GGZ wonen 3-4.

Er zijn op dit moment een aantal plaatsen beschikbaar voor bewoners die voldoen aan het bewonersprofiel, een passend zorgbudget en daginvulling hebben en die passen in de groep.

Ouders kunnen zich melden voor een oriënterend gesprek via de website of via dit emailadres .