Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Voorburg: Bewoner gezocht voor Wooninitiatief De Vlindertuin

Logo Vlindertuin

Wat we bieden:
Wij zijn een kleinschalig en huiselijk wooninitiatief in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Er is plek voor een nieuwe bewoner met indicatie 3VG of 4VG en een Wajong.

Dit wooninitiatief is 22 jaar geleden gestart door de ouders van de huidige bewoners en opgericht met de visie om een kleinschalige woonvorm in hun nabijheid te creëren,
waar hun kinderen centraal staan met afgestemde zorg op elk individu, waar zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen en waar ze zich gekend weten, ook als de ouders er ooit niet meer zijn. Vanaf de oprichting
vervullen de belangenbehartigers dan ook een betrokken en positieve bijdrage aan het wooninitiatief.

We beschikken over twee appartementen geschikt voor maximaal zes bewoners.
De huur en leefkosten zijn met bijvoorbeeld een Wajong uitkering te betalen. Zorg voor de bewoners wordt ingekocht bij een zorgverlener en gefinancierd vanuit PGB.

Voor wie?
Er is woonruimte beschikbaar voor een enthousiaste en gezonde medebewoner, redelijk zelfstandig en hij/zij heeft een dagbesteding, leeftijd vanaf circa 23 jaar. In bezit van een CIZ indicatie van 3VG of 4VG.
Hij/ zij past binnen het groepje van de 4 huidige bewoners van het ouderinitiatief en het moet qua zorg en ook financieel haalbaar zijn. Er is géén slaapwacht, dit wordt ingevuld door domotica.
Overdag gaan de bewoners naar een dagbesteding.
Belangenbehartigers van de huidige bewoners zullen in samenspraak met de zorgverlener de geschiktheid van de nieuwe bewoners beoordelen en of de zorg in deze woningen daarbij passend is.

Hoe te wonen?
De 2 appartementen bevinden zich in een groter appartementencomplex voorzien van een afgesloten entree en heeft een inpandige lift.

Eén appartement bevind zich op de begane grond met gezamenlijke huiskamer, keuken, twee toiletten, twee douches en een tuin.
Dit appartement is geschikt voor maximaal 4 bewoners.

Het andere appartement is iets kleiner en bevind zich op de eerste etage, is ook voorzien van een gezamenlijke huiskamer, toilet en douche en is via de afgesloten galerij van het appartementencomplex
veilig te bereiken. Dit appartement is geschikt voor maximaal 2 bewoners.

In beide appartementen beschikken de bewoners over een ruime eigen zit-, slaapkamer om zelf in te richten. In totaal is dit wooninitiatief geschikt voor maximaal 6 personen.

Gezelligheid staat in dit wooninitiatief centraal, er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten, gezamenlijke uitjes gemaakt maar er is ook ruimte om op je eigen kamer of op eigen gelegenheid dingen te ondernemen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met Paul van Sintmaartensdijk, broer van 1 van de bewoners.
Paul is telefonisch bereikbaar op T: 06 180 24 347 of per e-mail