Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Voorburg: Bewoner gezocht voor Wooninitiatief De Vlindertuin

Logo Vlindertuin

Wat we bieden:
Wij zijn een kleinschalig en huiselijk wooninitiatief in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Er is plek beschikbaar gekomen voor een nieuwe bewoner met indicatie 3VG of 4VG en een Wajong-uitkering.

Dit wooninitiatief is in 1999 gestart door de ouders van twee van de huidige bewoners en opgericht met de visie om een kleinschalige woonvorm in nabijheid van de ouders te creëren, waar hun kinderen centraal staan, met op elk individu afgestemde woonbegeleiding/zorg, waar zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen en waar zij zich gekend weten, ook als de ouders er ooit niet meer zijn. Vanaf de oprichting leveren de belangenbehartigers (veelal de ouders) een betrokken en positieve bijdrage aan het wooninitiatief. Er bestaan korte lijntjes tussen de belangenbehartigers onderling en de woonbegeleiding.

De huidige bewonersgroep bestaat uit een mix van bewoners van het eerste uur en jongere bewoners, waarbij het significante leeftijdsverschil aan de onderlinge betrokkenheid en het gezamenlijk woonplezier geenszins in de weg staat.

We beschikken over twee appartementen geschikt voor maximaal zes bewoners.

De huur en leefkosten zijn met bijvoorbeeld een Wajong uitkering te betalen.
Zorg/begeleiding voor de bewoners wordt ingekocht bij een zorgverlener en gefinancierd vanuit PGB.

Voor wie?

Er is woonruimte beschikbaar voor een enthousiaste en gezonde medebewoner, redelijk zelfstandig en hij/zij heeft een dagbesteding, leeftijd vanaf circa 23 jaar en met een CIZ indicatie van 3VG of 4VG. Hij/ zij past binnen het groepje van de 3 huidige bewoners van het wooninitiatief. Het moet qua benodigde zorg passend zijn en ook financieel haalbaar zijn.

Op doordeweekse dagen is er woonbegeleiding in de ochtend vanaf 7.30 tot 9.30 uur. Overdag gaan de bewoners naar een dagbesteding. Vanaf 16.30 tot 22.30 uur is de begeleiding er weer en wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. In het weekend is de woonbegeleiding er de hele dag. Er is ’s nachts géén slaapwacht, dit wordt ingevuld door domotica.

Gezelligheid en nabijheid staan in dit wooninitiatief centraal. Bewoners delen het dagelijkse leven met elkaar, er worden gezamenlijke activiteiten en uitjes georganiseerd maar er is natuurlijk ook ruimte om op je eigen kamer te zijn of op eigen gelegenheid dingen te ondernemen.

Belangenbehartigers van de huidige bewoners zullen met elkaar en in samenspraak met de zorgverlener de geschiktheid van de nieuwe bewoner beoordelen en bezien of de woonbegeleiding passend is of geboden kan worden.

Hoe te wonen?

De 2 appartementen bevinden zich in een groter appartementencomplex voorzien van een afgesloten entree en heeft een inpandige lift en is naast tram en RandstadRail gelegen.

Eén appartement bevindt zich op de begane grond met gezamenlijke huiskamer, keuken, twee toiletten, twee douches en een tuin. Dit appartement is geschikt voor maximaal 4 bewoners.

Het andere appartement is iets kleiner en bevindt zich op de eerste etage, is ook voorzien van een gezamenlijke huiskamer, toilet en douche en is via de afgesloten galerij van het appartementencomplex veilig te bereiken. Dit appartement is geschikt voor maximaal 2 bewoners.

In beide appartementen beschikken de bewoners over een ruime eigen zit-, slaapkamer om zelf in te richten. In totaal is dit wooninitiatief geschikt voor maximaal 6 bewoners.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met Paul van Sintmaartensdijk, broer van 1 van de bewoners.
Paul is telefonisch bereikbaar op T: 06 180 24 347 of per e-mail .