Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Huissen: Het BinnenHues zoekt per direct nieuwe bewoners

Logo Binnenhues

Het Binnenhues is een kleinschalige woonvorm die plaats biedt voor 8 bewoners met een matige beperking

25 jaar geleden is het Binnenhues is opgestart door ouders.
Er wonen nu 7 bewoners in de leeftijd van 22 t/m 60 jaar een gezellige groep dames en heren.
Wij vinden het fijn als er een goede samenwerking is tussen cliënten, ouders en begeleiding.
Het Binnenhues ligt op loop afstand van het gezellige stadje Huissen, alles fijn dichtbij. De woning heeft een gezellige leefruimte en een grote keuken waar we gezamenlijk eten en koffie en thee drinken. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit/slaapkamer een keukenblokje en een wc en badkamer. Wij hebben een grote tuin waar we in de zomer heerlijk kunnen zitten en tuinieren in onze kleine moestuin
Onze netwerkpartners zijn Fysiotherapeuten, buurtzorg, diëtiste en een aantal vrijwilligers die onze bewoners graag brengen waar ze heen moeten.
Wij werken met een enthousiast team begeleiders. Wij hebben een 24 uurs bezetting, over het algemeen is er 1 begeleider aanwezig, soms komt er een vrijwilliger koken. In de nacht is er een slaapdienst, dus geen wakende wacht. Dit betekend dat de cliënten enigszins zelfredzaam moeten zijn en hulp en begeleiding moeten kunnen inroepen indien nodig, eventueel door alarmering.
De begeleiding wordt geboden vanuit de zorgvisie van Philadelphia Liefde ,Lef en meesterschap voor de oudere is o.a. belevingsgericht daarbij het uitgangspunt. Begeleiders sluiten aan bij de behoefte en vraag van de cliënt. Ook worden er heldere afspraken gemaakt over dag invulling, hulp en structuur.

De groep bestaat nu uit 3 vrouwen en 4 mannen in de leeftijd van 22 t/m 60 jaar.

  • Je kunt op het Binnenhues wonen met een PGB of een WLZ indicatie.
  • Benodigde indicatie zzp,3,4,5,6, inclusief dagbesteding.
  • Financiën WLZ,ZIN, PGB

Kortom een fijne woonplek, waar tijd en aandacht is voor de bewoners. Een team wat voor klaar staat en een fijne omgeving waar veel te doen is. Spreekt dit je aan reageer dan.

Kom kennismaken en meld je aan bij het zorgkantoor van Philadelphia. De gedragskundige zal een screening afnemen.