Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Delfgauw: Hof Delfgauw plaatsing op wachtlijst is mogelijk

Logo Hof Delfgauw

Hof Delfgauw is een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een (verstandelijke) beperking gestart door een groepje ouders met als doel voor hun kinderen , een mooie en veilige woonsituatie te creëren. Zelfstandig wonen onder begeleiding. Stichting House of Friends (Hof Delfgauw) is opgericht in 2019.
Het pand is opgeleverd op 1 september 2022. De bewoners worden de huurders van het gebouw. De zorg wordt ingekocht, maar bij dit ouderinitiatief hebben de ouders samen invloed op de invulling van de geboden zorg. De ouders blijven betrokken.

Het complex van Hof Delfgauw, was een bestaand bedrijfspand, dat omgebouwd is tot een gebouw met twee woonlagen en met in totaal 10 appartementen met eigen badkamer en kitchenette. Op de begane grond is er een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken, van waaruit de zorg zal begeleiden. De zorg heeft daar ook een eigen studio. De zolderverdieping heeft een sport- en chill ruimte en de bergingen van de 10 appartementen Voor de zorg willen wij gebruik maken van een 24-uurs zorg. Dit houdt in dat de zorgverlener aanwezig zal zijn zodra de bewoners thuis zijn en ’s nachts is er een slaapdienst. Voor ons project is WoondroomZorg de zorgverlener. 

Het Wooninitiatief biedt ruimte aan 10 bewoners met een verstandelijke beperking. Wij streven naar een evenredige verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke bewoners. Onze huidige bewoners zijn enthousiaste jong volwassenen tussen de 22 - 30 jaar (in 2024) die graag zelfstandig willen wonen. Ze hebben aansturing en begeleiding nodig maar kunnen zich aan afspraken (leren) houden met andere bewoners en de begeleiding. De gemiddelde zorgzwaarte van de bewoners is VG4 / VG6 en zal bekostigd worden uit het PGB / WLZ van de bewoners. 

Na aanmelding via de website zal een vragenlijst toegestuurd worden. Daarna volgt een intakegesprek waarbij de zorgverlener en twee personen van Hof Delfgauw aanwezig zullen zijn. 

Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een bewonersprofiel 

Meer informatie is te vinden op onze website of stel uw vraag via de email
Wij zullen ernaar streven , om zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen